“Beau Séjour à la Maison Blanche” is gevestigd in een sfeervolle oude maison de maître uit 1824, midden in 't dorpje Vandenesse, naast de kerk. 

Eens lekker samen vakantie vieren zonder kinderen om je heen, tijd vrij maken voor elkaar, samen genieten van een verfrissende duik in het zwembad of lekker zitten op de veranda in de parkachtige tuin met ’n goed boek of gewoon niets doen als alleen tot de zon achter de horizon verdwijnt genieten van ’t uitzicht over de Bourgondische heuvels met 't 14e eeuws kasteel Vandenesse.

Tijdens uw “adults only” vakantie weet u zeker dat u in alle rust kunt genieten. En wat dacht u van eens rustig (uit)slapen? Dat is extra genieten van uw vakantie en bovendien gaat u weer opgeladen huiswaarts.

De afstand van Utrecht naar Vandenesse is zo'n 750 kilometer. Voor veel mensen is dit een mooie afstand om een tussenstop te maken om daarna weer verder te reizen.
Maar ook als u van plan bent om in de Bourgogne op vakantie te gaan is dit nog een afstand die in één dag af te leggen is. 

Lekker 'n dagje fietsen of met de auto er op uit? Neem bij ons 'n gevulde picknickmand mee, met brood, kaas, wijn, fruit en andere lekkernijen.

Op ons terras kunt u lekker genieten van 't uitzicht of zwemmen in 't verwarmde zwembad. De waterbehandeling van het bad is op basis van zout, waardoor 't water veel zachter is dan water op chloorbasis en dus mild is voor de huid en badkleding. Ook rode ogen behoren tot het verleden.

Een aantal keer per week is het mogelijk om aan te schuiven bij de table d'hôtes. We serveren dan een drie-gangen menu of een dagschotel. Indien gewenst houden wij rekening met uw dieetwensen.

En wat is er nu lekkerder dan na 'n dagje uit, of 'n dagje aan 't zwembad, u eens lekker te laten verwennen met bijvoorbeeld ’n rug- of ontspanningsmassage. Onze masseur (Paul) zal u behandelen in onze wellness ruimte.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • Lunchen mogelijk
  • Table d'hotes
  • Zwembad
  • Adults only
  • WiFi
  • Nederlands contactpersoon
  • Op doorreis naar het zuiden
  • Eigen sanitair

Beschikbare kamers

max. 2 personen

Le Bleuet

  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Kastruimte
  • Tweepersoonsbed

Deze ruime, comfortabele en sfeervolle gastenkamer “Le Bleuet”, ofwel de korenbloem heeft nog de authentieke houten parketvloer. Deze kamer beschikt …

max. 2 personen

Le Bouton d’Or

  • Kastruimte
  • Zithoek
  • Tweepersoonsbed
  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche

“Le Bouton d’Or”, ofwel boterbloem of letterlijk de gouden knop, is ’n ruime (totaal 26 m2) lichte kamer met nog …

max. 2 personen

Le Coquelicot

  • Eigen toilet
  • Kastruimte
  • Zithoek
  • Badkamer met douche en ligbad
  • Tweepersoonsbed

Onze suite “Le Coquelicot”, ofwel de klaproos, is onze meest luxe kamer.  Deze ruime (totaal 43 m2) comfortabele en sfeervolle …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 768 km

WIJN EN WANDELEN
De Bourgogne is prachtig gebied met een uitgestrekte wijnstreek, waar u de lekkerste wijnen kunt vinden. Hier kun je fijne wandelingen en fietstochten maken of een bezoekje brengen aan de mooie stad Beaune alwaar u zelf de Bourgogne wijnen kunt proeven. Overigens kan dat ook bij de meeste wijndomeinen welke u tegenkomt door heel de wijnstreek.

NATUUR EN GESCHIEDENIS
Daarnaast, op 'n steenworp afstand van "Beau-Séjour à la Maison Blanche" is er ook een mooi regionaal park, de Morvan. Dit groene, bergachtige gebied waar je nog echte ongerepte natuur kunt vinden, leent zich niet alleen uitstekend voor maken van wandelingen, fietstochten (zie voor fietsverhuur) of te mountainbiken of kanoën, je kunt hier ook historische erfgoed vinden zoals de stad Vézelay, de abdij van Fontenay en Bibracte en talloze kastelen. Hier ga je weer even terug in de tijd, er is dus van alles te doen en te beleven. Ook Château-Chinon en Autun mag u zeker niet missen.

ZWEMMEN
Liever lekker ontspannen aan een prachtig zwemmeer? Breng dan eens ‘n bezoek aan Lac des Settons of Lac de Panneciere. Kortom, u gaat zich hier niet makkelijk vervelen, er is genoeg te doen in de Morvan!

STEDEN
Ook buiten de Morvan treft u talloze leuke bezienswaardigheden, waarbij het zoal is aan te bevelen om de steden als Nevers en Chalon sur Saone eens te bezoeken.

Lees meer

Lees minder


Beoordelingen

Claudie en Ties

Tijdens ons verblijf bij Patrick en Paul zijn we onwijs tot rust gekomen in deze mooie B&B. Onze kamer was ruim, schoon met een fijne douche. Het ontbijt in de ochtend was goed met voor ieder wat wils. Patrick en Paul staan de hele dag voor je klaar indien je iets nodig hebt – van het preparen van het zwembad/ligbedjes/parasol tot het maken van reserveringen voor restaurants ’s avonds.

september 2022

10

Shalène en Ronald

Adembenemend!

Patrick en Paul verstaan de kunst de gasten volkomen in de watten te leggen. Daardoor zullen de gasten het aan niets ontbreken.
De grote en liefdevolle gastvrijheid en passie van hen zorgt voor een welkome ontspanning. Wij verbleven in de kamer Le Bleuet. Deze kamer heeft een schitterend uitzicht, een heerlijk bed en een zeer prettige badkamer. Het ontbijt is verrukkelijk en de avondmaaltijd was evenals om te smullen. Kortom een echte aanrader!! Wij zullen beslist naar deze plek terugkeren!! We kijken er nu al naar uit!!

december 2020

10

Pieter en Marlène

We hebben vijf fantastische dagen mogen beleven in Beau Séjour!

We zijn zeer gastvrij ontvangen door Paul en Patrick, en hebben heerlijk geslapen in de kamer ‘Le Coquelicot’. Een ruime en mooi ingerichte kamer met badkamer. Elke ochtend een heerlijk ontbijt met verse croissantjes en baguette en andere lekkernijen. Ook de avondmaaltijd was heerlijk. Ook was het heel fijn vertoeven bij en in het zwembad, het verblijf is zeker voor herhaling vatbaar!

december 2020

10