Le Tournesol is een voormalige boerderij die is omgebouwd tot een comfortabel vakantieverblijf. De authentieke kenmerken van de boerderij zijn bewaard gebleven.

De boerderij maakt deel uit van het groepje huizen "Les Maraults" aan de rand van het kleine dorp Chappes.

Op slechts 6 km van de grote autoroutes (A71 / N79) gelegen is Le Tournesol zeer goed bereikbaar. Het geluid van de wegen is hier echter niet te horen.

U kunt genieten van een weids uitzicht over het glooiende landschap van de Allier en de onbeschrijfelijke rust en stilte.

In onze sfeervolle tuin vindt u knusse zithoekjes en een prachtig zwembad voor alle gasten. Er zijn speeltoestellen, trampoline, en tafeltennis.

Zin in een ontbijt met warme broodjes of verse croissants? Vertel het ons, wij brengen het graag bij jullie langs.
En als jullie van een heerlijke maaltijd willen genieten zijn jullie welkom aan onze table d’hôte. Eet je liever in de Gîte en heb je geen zin om te koken? Geen probleem, wij brengen ook graag een borrelplank of plate service aan de deur.

Veel unieke bezienswaardigheden in de omgeving. Lekker ontspannen op het terras rond het zwembad. Maar ook mogelijkheden genoeg voor een actieve vakantie. Wandelroutes en fietsroutes hebben wij in overvloed klaar liggen. Voor gasten die van een actieve vakantie houden hebben wij sportieve mountainbikes en volop informatie voor fijne wandelingen.

Wie nostalgisch wil rondtoeren door het Franse land kan dit doen in een van onze 2CV-'s. Op een zeer ruime kampeerplaats op de minicamping is het ook goed overnachten.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • Kampeerplaatsen
  • Kindvriendelijk
  • Nederlands contactpersoon
  • Table d'hotes
  • Zwembad
  • Wasmachine
  • Glamping

Le Tournesol wordt gerund door de Nederlandse eigenaars Johan en Gré.

Beschikbaarheid

De beschikbaarheidskalender van deze gîte is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

Grand Gîte

  • Badkamer met douche
  • Inclusief beddengoed
  • Tweepersoonsbed
  • Inclusief handdoeken

Zes persoons gîte met eigen opgang. Op de begane grond een koele woonkamer met een keuken die van alle gemakken …

max. 4 personen

Petit gîte

  • Badkamer met douche
  • Inclusief beddengoed
  • Tweepersoonsbed
  • Inclusief handdoeken

Twee persoons Gîte met eigen opgang op de eerste etage. Badkamer, toilet en slaapkamer. De woonkamer heeft een slaapbank voor …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 825 km

De omgeving leent zich uitstekend voor mooie wandelingen en fietstochten. In de regio zijn veel bezienswaardigheden en kunt u volop genieten van het "Franse leven".

Wandelen.
Door hagen omzoomde weiden, uitgestrekte bossen, glooiende heuvels doorsneden door beekjes, uitzichten alsof je op het dak van de wereld staat, maken dat je bij iedere stap weer iets nieuws ontdekt. Daarom is wandelen de manier om van de streek te genieten.

Fietsen.
Wanneer u de doorgaande wegen verlaat valt op dat er erg weinig verkeer is. Hier kun je nog een hele middag fietsen zonder een auto tegen te komen. Het gebied is voor zowel de racefiets als de mountainbike zeer aantrekkelijk.

Bezienswaardigheden.
De Allier is rijk aan oude steden en dorpen. Hier kunt u teruggaan in de tijd tussen de historische gebouwen. Maar u vindt hier ook de gezellige marktjes en terrassen.

De jeugd vermaakt zich prima in een van de parken:
- Le PAL is een attractie- en dierenpark.
- Bij Extreme Adventure gaat het er wild aan toe met quads, touwbruggen enz.

In Vulcania wordt op spectaculaire wijze getoond hoe het vulkaangebied in de Auvergne is ontstaan

Langs de Sioule en de Cher kunt u op verschillende plaatsen kano's huren, voor een tocht over deze snelstromende rivieren.

Lees meer

Lees minder


Beoordelingen

niels

Heerlijke overnachting gehad bij Marcel en Els. Erg vriendelijke en behulpzame mensen. We hebben ’s avond heerlijk kunnen genieten van Marcels kookkunsten en ontbijt was ook prima in orde. Voor een overnachting tijdens de reis naar Zuid-Frankrijk een prima adres. Vanwege de leeftijd van onze kinderen niet snel een plek om langer te verblijven voor ons, al zijn er voldoende mogelijkheden voor vermaak.

augustus 2021

8

Mariet Asbreuk

Voor ons was het belangrijk dat de accommodatie gelegen is in een mooi gebied. De gastheer en gastvrouw hebben een reeks beschrijvingen en kaarten van wandelroutes en geven graag nadere informatie. Verder zijn zij zeer hartelijk, behulpzaam indien wenselijk, bereiden heerlijke maaltijden Voor vakantiegangers die, op doorreis naar het Zuiden, willen overnachten, kan het handig zijn dat de accommodatie redelijk dicht bij de snelweg ligt.

mei 2015

10

Arrangementen, workshops en bijzonderheden