Snelle manier van betalen voor gebruik van de Peage: Telepeage

Snelle manier van betalen voor gebruik van de Peage: Telepeage

De laatste afslag voordat je de Péage oprijdt wordt je duidelijk verteld dat je richting de Péage gaat en dat je er dus nog af kunt als je niet wilt betalen. Anders rijd je door tot de tolpoortjes en pak je een kaartje en ga je de Péage op. Een handige en snelle manier om de tolweg op te gaan is gebruik te maken van de Telepeage.

Wanneer je de Péage weer afgaat ga je weer door een tolpoortje en betaal je. Je kunt dan kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • contant
  • credit card
  • telepeage

Tarieven en knelpunten op de Franse snel- en tolwegen

Wil je meer weten over de tarieven die betaald dienen te worden voor het gebruik van de tolweg en wil je weten waar de belangrijkste knelpunten op de Franse snelwegen zijn, lees dan ons artikel: Tolwegen in Frankrijk.

Op zoek naar een hotelletje langs de snelweg in Frankrijk, dan raden we je aan om een paar kilometer van de tolweg af te rijden naar een authentiek slaapadresje. Bekijk hier onze 7 prachtige chambres d’hotes vlakbij de snelweg in Frankrijk.

Peage: Nog veel contante betalingen

Ondanks dat tegenwoordig steeds meer mensen over een credit card bezitten wordt er bij de Peage nog steeds veel contant betaald en daar zijn dan ook veel poortjes voor. Deze worden aangegeven met een groene X. Dit neemt echter ook de meeste tijd en is het kostbaarst voor de Peage-maatschappijen, in ieder tolpoortje moet immers een medewerker zitten. Daarom proberen ze steeds meer mensen te laten te betalen met een credit kaart. Tolkaartje in het apparaat, bedrag wordt weergegeven, credit card erin en je hebt betaald. Dit gaat een stuk sneller en kost geen mankracht. Deze poortjes worden aangegeven met CB (Card Bancaire) of een getekend kaartje.

Telepeage

En dan heb je de Telepeage dat gaat pas echt snel! De Telepeage kost je aan abonnementskosten 2 euro per maand. Je krijgt dan een kastje ter grote van een mobiele telefoon in je auto. Dit kastje registreert het gereden traject en weet dus wat je moet betalen.

Op de snelweg wordt al aangegeven dat je voor de Telepeage links voor moet sorteren. De poortjes worden aangegeven met een oranje T. Je rijdt daar rustig op aan, hoeft net niet echt stil te staan, hoort een piepje en dan gaat de slagboom open en kun je doorrijden. Als je van de Peage afgaat weer hetzelfde. Aan het eind van iedere maand krijg je een overzicht en de rekening thuis. Vroeger had je voor de betaling een Franse bankrekening nodig maar tegenwoordig kun je je abonnement ook koppelen aan je credit kaart. Dit betekent dus dat ook buitenlanders gebruik kunnen maken van de Telepeage.

Ondanks dat er voor de Telepeage vaak maar een beperkt aantal poortjes beschikbaar zijn gaat het echt een heel stuk sneller. Je zit nooit meer te hannesen met contant geld of een credit card en je rijdt iedereen lachend voorbij!

Laat hieronder een reactie achter


Persoonlijk uitgestippelde routes
GRATIS eBoek met prachtige routes door heel Frankrijk

Ontdek prachtige routes door heel Frankrijk. Ervaar alvast het Franse vakantiegevoel en download ons gratis eBoek.
Ruim 15.000 lezers gingen je voor!

We sturen geen spam en je gegevens blijven tussen ons.